×

Cyber Security, niets om je zorgen over te maken?

De berichten in de media zijn tegenwoordig schering en inslag. Elke dag hacken cybercriminelen duizenden websites. Computers worden geïnfecteerd met kwaadaardige software en bedrijven lopen miljoenen schade op. Maar hoe kunnen we onszelf beschermen tegen online dreigingen?

Iedereen is kwetsbaar

Hoe afhankelijker we worden van alle digitale toepassingen, hoe kwetsbaarder we ook zijn. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat cybercriminaliteit (waarbij criminelen inbreken op computers, smartphones of netwerken) uitgegroeid is tot de grootste vorm van financieel-economische misdrijven in ons land. Een cyberaanval kan een bedrijf al snel gemiddeld 80.000 euro kosten.

Vier populaire vormen van cybercrime

1.Phishing
Via een valse e-mail of website wordt naar je persoonlijke gegevens gevraagd. Daarmee misbruiken criminelen vervolgens je bankrekening(en) of gaan ze aan de haal met vertrouwelijke informatie.
2.Password cracking
Cybercriminelen achterhalen je wachtwoorden en breken vervolgens in op je computer, smartphone of netwerk.
3.Malware
Door je computer te besmetten met schadelijke software krijgen criminelen toegang tot je computer. Een virus kan zich bijvoorbeeld nestelen en van daaruit informatie verspreiden op je pc, maar kan hem even goed onbruikbaar maken.
4.Ransomware
Bestanden op je computer worden vergrendeld. Wil je weer toegang tot je gegevens? Dan moet je losgeld betalen!

Wat kan je doen?

1.Laat je netwerk nakijken

Dankzij enkele doelgerichte maar onschuldige “test-aanvallen” kunnen we de zwakke plekken binnen je netwerk blootleggen. Zo hoeven we enkel in te grijpen waar nodig.

2.Neem voorzorgen

Virusscanners, firewalls, monitoring en periodieke audits kunnen de veiligheid enorm verbeteren omdat incidenten vlug opgespoord en aangepakt worden. We geven onze klanten graag tips wat voor hen het meest nuttig is.

3.User awareness

Niet enkel de soft- en hardware moet onder het vergrootglas. Ook de mensen die ermee werken zijn zich vaak onvoldoende bewust van de risico’s. Onveilige links of kwaadaardige bijlages worden maar al te vaak aangeklikt. Door bewustmaking en training kunnen de grootste risico’s vermeden worden.

4.Een cyberverzekering

Zelfs met een fantastisch beveiligd netwerk, goed opgeleide mensen en constante monitoring, blijft er een kans bestaan op cybercrime. Je wapent je dan ook maar beter met een goede cyberpolis.

De voordelen van de aanpak van CRM CYBER

Onze aanpak is uniek: aan de hand van concrete vragen die rechtstreeks gesteld worden aan jou als klant wordt het duidelijk welk concreet traject jij het best volgt. Op basis van jouw noden en behoeften stellen onze specialisten het juiste traject voor jouw bedrijf voor.

Bekijk onze bedrijfsvideo

100% maatwerk

Op een gestructureerde manier brengen we jouw bedrijf en IT-infrastructuur in kaart. We analyseren je netwerk en bedrijfsprocessen, en bezorgen je een helder overzicht van de huidige situatie. Op basis van deze analyse worden suggesties en mogelijke acties uitgewerkt, afhankelijk van noodzaak en beveiligingsrisico. Deze bekijken we samen met jou om te zien wat er geïmplementeerd kan worden, door wie en aan welke kost.

Getuigenis vleesbedrijf Dekeyzer-Ossaer

Your place or ours?

Do you want to know how you can better protect yourself against online threats?
Don't hesitate and get in touch.

Gentseweg 203
8792 Desselgem
cybersecurity@crm.be
+32 56 37 28 75

Submit your contact details and we’ll get back to you soon!