Ons verhaal

CRM Group is gestart in. 1992 als “Computer Roland Maes” maar groeide snel uit tot een pionier in software verzekeringsmakelaars.

Bij de oprichting in 1992 te Kuurne als ‘Computers Roland Maes’ werkten er 2 werknemers. Door zijn innovatieve software voor verzekeringsmakelaars is dit in ruim 25 jaar gestegen tot 65 werknemers en zes dochterondernemingen.

‘Ontzorgen’: in dat ene werkwoord zit de hele visie van CRM Groep samengevat. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in IT-oplossingen op maat van bedrijven. Met als sterkste troeven onze technologische knowhow en gericht advies. IT wordt alleen maar belangrijker en de digitale wereld blijft zich in razendsnel tempo ontwikkelen. De conclusie is duidelijk: een betrouwbare, innovatieve en proactieve IT-partner is een absolute must.

Als jonge dertiger startte ik in de jaren ’90 met het ontdekken van de mogelijkheden die een pc kon bieden.  Dat resulteerde in een pc die ik zelf in elkaar knutselde met allerlei kaarten om te komen tot de beste kloon, naast de A-merken zoals Compac en HP ed. en dit voor allerlei toepassingen. Al snel kwam ik tot het besef dat ik met mijn kennis van een programmeertaal, die ik me eigen had gemaakt in mijn studententijd en die vrijwel niemand nog kent, nl. Fortran, een stuk verder kon gaan. Dus ging ik verder met het ontwerpen van systemen, zijnde de pc met de nodige software, die ik inzette in allerlei bedrijfstoepassingen.

De drive om pc’s aan elkaar te koppelen ontpopte mij tot een autodidact CNE (Certified Novell Engineer, als tegenhanger van Windows NT). Dat om netwerken van pc’s met elkaar te laten spreken. De IT-man in mij was geboren en ik vormde in 1995 mijn eenmanszaak om tot een BVBA, nl Computers R Maes of CRM als acroniem, waarin ik dan fulltime aan de slag ging. Al snel groeiden we uit tot een volwaardige KMO waarin steeds meer en meer mensen tewerkgesteld werden.

Als bij toeval, bij het oplossen van een Novell-netwerk probleem bij een bevriende klant, zette ik dan de stap naar het ontwikkelen van een Softwareplatform voor verzekeringsmakelaars. Ook hier was het snel duidelijk dat onze klanten meer wilden dan enkel een softwareplatform, maar een totaaloplossing wilden als tegenhanger van de zuivere software-oplossing die onze enige concurrent uit Brussel aanbood. Bijgevolg hebben we dan naast een nieuwe softwarefirma, andere bedrijven opgestart die ‘alles op IT-vlak konden aanbieden’ zodat we een ‘One Stop Shop’ werden voor onze klanten. We groeiden door de jaren heen uit tot een vooraanstaande IT-provider voor de verzekeringswereld in België met een team van een 60-tal mensen.

We groeiden verder, maar een kleine 10-tal jaar geleden, met de sterk opkomende digitalisatie van alle mogelijke bedrijfsprocessen, begon het besef te leven dat ik niet als een zuivere IT-provider wilde verdergaan. De noodzaak tot maatschappelijke relevantie van onze oplossingen, begon zodanig in mij op te komen dat de wil om als ‘Businessprovider d.m.v. onderliggende IT’ de bovenhand kreeg. Al snel kwamen we tot allerlei nieuwe, op software gebaseerde, toepassingen waarmee we iets konden betekenen voor de maatschappij, waarbij nieuwe firma’s zoals CEO’s 4 CLIMATE, CRM.CARE (alle mogelijke producten en oplossingen ten goede van het welzijn van iedereen en van het klimaat), SiMS (om bedrijven te helpen bij het vergroenen van hun mobiliteit) ed. de bovenhand kregen.

Anno 2021 zijn we ondertussen uitgegroeid tot een snel groeiende familiale holding, m.n. CRM Group, met een 9-tal bedrijven, actief in België en binnenkort in het buitenland. Wordt vervolgd …

In elk geval voel ik me, ondertussen als jonge zestiger, pas gestart daar op pensioen gaan voor mij niet in de sterren geschreven staat.

De oprichter en bezieler Roland Maes