Pentatec is de nieuwste telg van CRM Group.
Met deze boodschap lanceerden we onze cyber security business unit via Made In West-Vlaanderen. Lees hieronder het volledige artikel waarin het stappenplan van onze cyber security aanpak wordt toegelicht en vraag een pentest aan om de gevaren van uw onderneming in kaart te brengen.

Van een eenvoudige netwerkverbinding tot geautomatiseerde machines of doorgedreven cloudoplossingen, jouw onderneming is altijd wel op één of andere manier verbonden met de wereld. Dat is een prachtig feit, maar brengt ook valkuilen met zich mee. Daarom beveiligt Pentatec, business unit van CRM Group, jouw bedrijf in vijf alomvattende stappen.

Met Pentatec biedt globale IT-partner CRM Group de ultieme cyberveiligheidsoplossing voor jouw onderneming. Business Unit Manager Bert Robbens legt uit: “In vijf stappen begeleiden wij bedrijven naar een veilige IT-omgeving. Of het nu gaat om een bescheiden KMO of een grote industriële speler, Belgische bedrijven lopen de laatste jaren een verhoogd risico op downtime, dataverlies of cybercriminaliteit.”

We check

Pentatec begint zijn aanpak bij de bron. “Eerst laten we, na goedkeuring van de klant, een pentest uitvoeren door een team van certified ethical hackers. Zo gaan we na hoe moeilijk het is om van buitenaf binnen te dringen in een bedrijfsnetwerk. Vervolgens starten we een interne veiligheidsaudit, waarmee we reeds bestaande IT-infrastructuur in kaart brengen.”

We coach

Nadat er een momentopname is van de cyberveiligheid in het bedrijf, stelt Pentatec een adviesrapport samen. “Met een uitgekiemd trainingstraject leiden we ook medewerkers op en creëren we bewustzijn rond potentiële cybergevaren binnen je bedrijf.”

We create

In deze derde stap werkt Pentatec op basis van de unieke situatie bij bedrijven een specifiek stappenplan uit. Met de juiste hardware, software en aanvullende trainingen bouwen zij dan de ideale cyberomgeving.

We cure

Een pentest en audit zijn momentopnames. Om ook nieuwe kwetsbaarheden in kaart te brengen, werkt Pentatec met de vulnerability scanner. “Glipt er later toch iets door de mazen van het net? Dan is snelle en accurate actie vereist. Het Pentatec Security Incident Respons Team staat voor je klaar, zo worden problemen snel opgelost voor ze erger worden.”

We cover

Dankzij de voorgaande vier stappen kan Pentatec een cyberveiligheid van quasi 100% garanderen. Maar om ook de eventuele restrisico’s te dekken, slaan ze de handen in elkaar met verzekeraars. Gewapend met onze bedrijfsaudit en de geboekte resultaten, bekom je als ondernemer een aantrekkelijke én voordelige polis.”

Het vijfledige stappenplan van Pentatec biedt veiligheid en comfort voor allerhande bedrijven. “Wij hopen met deze aanpak niet alleen KMO’s, maar ook industriële maakbedrijven aan te spreken. Er zit namelijk erg veel technologie in industrial control systems, maar die zijn vaak ondermaats beveiligd. Wacht niet tot het te laat is en vraag je gratis pentest aan via www.pentatec.be.”