Uw website beheren, het is niet evident. Bepaalde websites hebben initieel wel een mooie layout, maar door het achteloos invoeren van de inhoud blijft er van dat ontwerp niet veel meer over. Behoed je daarom voor zeven veel gemaakte fouten en maak van je website een heel knap geheel!
Tip 1: vermijdt kilometerslange tekst
Internet leest anders dan papier. Zo moeten teksten op een website ‘scanbaar’ zijn. Maak gebruik van aantrekkelijke, korte hoofdstuktitels, voldoende witregels, tussenkoppen en opsommingen. En bovenal, korte to-the-point teksten zijn heer en meester op het internet.
Tip 2: beeldtaal
Een website is ideaal voor pakkend of inspirerend beeldmateriaal. Tekst werkt pas als er een passend plaatje bij staat die datgene wat je zegt bevestigd. Onpersoonlijke stockbeelden of foto’s van slechte kwaliteit zijn echt wel te vermijden: doe liever beroep op een ervaren fotograaf of art director.
Tip 3: smile please
Wat op een paspoort niet mag, moet op een teampagina net wel: lachen. Soms lijken teampagina’s vaak op een verzameling gezochte criminelen. Waarom niet eens gewoon gek doen? Laat je gerust eens van een andere kant zien. Mensen gaan je daardoor sympathiek vinden en benieuwd zijn om je te leren kennen.
Tip 4: kleurenbom
Al die kleuren zijn een aanslag op het netvlies van je bezoeker. Hou je netjes binnen je huisstijl en waak over de leesbaarheid van je website. Het is niet evident want niet iedereen heeft evenveel gevoel voor kleur maar je wil toch niet beschouwd worden als een stijl- en smaakloos bedrijf. Of wel?
Tip 5: stop met roepen!
Selecteer wat echt belangrijk is want niet alles op je homepagina kan er even hard in de verf gezet worden. Als “alles” opvalt, springt er eigenlijk weer “niets” uit. Vermijd uitroeptekens, drukletters, harde kleuren, etc. Wie niet roept komt vriendelijker over en krijgt veel meer gedaan.
Tip 6: kijk uit voor gebrekkige SEO
‘Ik wil bovenaan in Google staan’ is een vaak gestelde vraag. Maar dan moet je eerst je bezoekers goed leren kennen en weten hoe ze jullie online zoeken. Als de zoekwoorden nergens op de website voorkomen, dan word je er dus ook niet op gevonden… Als beheerder van een website kan je hier dus zelf veel aan doen.
Tip 7: taalvauten?
Het komt vaker voor dan je denkt: een website die bulkt van de taalfouten. We weten dat copywriters niet gratis werken, dus als je zelf wil schrijven, laat dan je werk nalezen door iemand die wel enige taalgevoeligheid in zich heeft.
CRMart kan je helpen bij het maken van het succesverhaal van je website.
Contacteer CRMart via info@crmart.be of +32 56 36 14 88